BlagoevgradConf

30 Ноември 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Аудиториум „Андрей Делчев“, Академичен център „Балкански“, AUBG

Програма

 1. Откриваневидео
 2. Какво става лесно с RedisСвилен Ивановвидео
 3. Bluetooth securityМариян Мариноввидео
 4. В защита на морското свинчеЕкатерина Михайловавидео
 5. Обяд
 6. Designing mobile APIsРадослав Станковвидеопрезентация
 7. Софтуер и образование - децентрализация, университет като платформаРадослав Георгиеввидео
 8. Кафе пауза
 9. vim & zshСтефан Къневвидео
 10. Test-Driven Development - 10 години по-късноХристо Дешеввидео
 11. Lightning talksвидео
 12. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Свилен Иванов

Обича да програмира откакто се помни. Пише главно на Java, Perl, JavaScript, Ruby. Има афинитет към уеб технологиите. Предпочита софтуер с отворен код. Обича да човърка embedded системи.

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Екатерина Михайлова

Катя се занимава с програмиране от училище, като състезател по информатика. Била е стажант в Google, а в момента се занимава с компютърна лингвистика. Интересите ѝ включват машинно самообучение, лингвистика.

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Радослав Георгиев

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист (това е като warrior-mage), който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието. Организатор на HackFMI - ежесеместърен хакатон във ФМИ (София), където млади и надъхани студенти и ученици, заменят комфорт и сън в името на създаване на софтуерни продукти, в рамките на 3 дни. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Христо Дешев

Христо Дешев е бивш Agile fanboi, Extreme Programming aficionado, certified ScrumMaster, Канбан нинджа, software craftsman, архитект и DevOps турбо-майстор. Сега е обикновен п... програмист, който просто търси начини да създава софтуер ефективно и да избягва грешките на предните поколения. Разбира се, прави и повтаря свои грешки, за което, по някакви мазохистични причини, обича да разказва.

After Party

Пъб Шамрок
ул. Тодор Александров 21, Благоевград

Записвания

Архив

Контакти:
Екип